Rolul si functionalitatea filtrului de cabina
Filtrele de cabina de calitate suprioara, asigura o protectie de
incredere impotriva polenului, prafului fin, gazelor si sporilor de
ciuperca. Acestea ajuta la crearea unui mediu sanatos si confortabil
in interiorul vehiculului, imnunatatind siguranta rutiera pentru
conducator si pasageri.
Aerul care contine particule posibil daunatoare ingreuneaza viata, in special pentru persoanele care sufera de alergii si astm. Astfel este necesara inlocuirea regulata a filtrului vechi cu unul nou care este benefic atat pentru sanatate cat si pentru siguranta rutiera. Astfel, conducatorul auto se poate concentra mai bine in trafic fara a suferi de ochi inlacrimati sau stranut incontrolabil.
Daca filtru nu este schimbat pentru o perioada lunga de timp porii acestuia se infunda si nu mai permit trecerea cu usurinta a fluxului de aer. In anumite cazuri, se acumuleaza o asa zisa "turta de colmataj" pe filtru, care restictioneaza treptat fluxul de aer. Daca pe ferestre sau parbriz se formeaza in mod frecvent un strat unsuros, aceasta este o indicatie ca filtrul de cabina trebuie schimbat.
Ca si regula generala, schimbati filtrul de polen odata la 15.000 km odata cu celelalte filtre. Acest lucru aduce beneficii ventilarii, aerului conditionat si sistemului de incalzire deoarece un fltru de cabina care functioneaza eficient le prelungeste durata de functionare.
Filtrele de cabina retin particule solide precum praful, polenul sau funinginea din atmosfera. Filtrele combinate sunt prevazute cu un strat de carbune activ ce absoarbe pana la 100% din gazele daunatoare si mirosurile neplacute.
Inlocuirea la intervale regulate a filtrului de polen sporeste comfortul conducatorului auto si a pasagerilor dar contribuie si la prelungirea duratei de utilizare a echipamentelor autovehiculului dumneavoastra.
Pentru achizitionarea filtrului de polen potrivit autoturismului dumneavoastra va puteti adresa magazinului de piese auto Cormar iar montajul acestuia poate fi asigurat in service-ul Cormar.